Potato Raita Recipe
Raita can be made in many different ways and today we will prepare potato raita, it is made from boiled potatoes. You can eat this raita during fast when onion cannot be used. Potassium, Protein, Minerals, and Vitamin-C etc. are found in boiled potatoes, so enjoy healthy Potato Raita: -
Preparation time - 5 minutes
Cooking time - 10 minutes
Serves - For 4 people
Ingredients
- Fresh and cold curd- 750 gram
- Onion (finely chopped) - 1
- Boiled potato(finely chopped) - 2
- Pomegranate - 1/4 cup
- Green chilly (chopped) - 1
- Roasted cumin powder - 1/4 teaspoon
- Red chilli powder - 1/4 teaspoon
- According to taste - salt
How to make potato raita
Put the onion, potato, chilly, pomegranate in a bowl.
Now, strain the curd in it.
Add salt, red chili powder and roasted cumin powder in it and mix it.
Potato((Aloo)Raita is ready.
Other Raita Recipe
RECIPE IN HINDI
आलू का रायता
रायते बहुत तरह से बनाए जाते हैं इसमें से एक आलू का रायता भी है यह उबले हुए आलू से बनाया जाता है। इसे आप व्रत में भी खा सकते है उस समय रायते में प्याज़ का इस्तेमाल नहीं करें। उबले आलू में पोटेशियम, प्रोटीन, मिनरल्स और विटामिन-सी आदि पाया जाता है तो हुआ ना सेहत से भरपूर आलू रायता:-
पकाने का समय - 10 मिनिट
बनाने का समय -5 मिनिट
4 व्यक्तियों के लिए
सामग्री:-
- ताजा व ठंडा दही -750 ग्राम
- प्याज (बारीक कटा हुआ) -1
- उबला आलू (बारीक कटे हुए) - 2
- अनार के दाने - 1/4 कप
- हरी मिर्च (बारीक कटी हुई) - 1
- भूना जीरा - 1/2 छोटा चम्मच
- काली मिर्च पाउडर - 1/4 छोटा चम्मच
- स्वादानुसार - नमक
बनाने का तरीका
पहले दही को छलनी से छान लें या फेंट लें ।
इसमें प्याज,आलू,हरी मिर्च,अनार के दाने,नमक,काली मिर्च और जीरा मिलाए।
आलू का रायता तैयार है ।
अन्य रायता रेसिपी
No comments:
Post a Comment